onsdag den 19. august 2015

Onsdagsønsker

Orhan Pamuk - Mit navn er rød: desværre udsolgt fra forlaget.
Mo Yan - Hvidløgsballaderne: 169,- hos plusbog.dk
J.M. Coetzee - Vanære 89,- hos plusbog.dk. 
Jeg har forsømt ondagsønsker de sidste to onsdage. Det skyldes ikke, at jeg ikke kunne finde litteratur, jeg ønsker mig (her har jeg ingen problemer!), men jeg har bare haft en masse at se til. Derfor er der simpelthen tredobbelt onsdagsønske i dag. Fælles for de tre bøger er, at de alle har modtaget Nobelprisen i litteratur.  Læs forlagenes beskrivelser af de enkelte bøger herunder:



Orhan Pamuk - Mit navn er Rød:
Pamuks hidtil mest farverige roman. En spændende historie fyldt med humor, ironi og fortællertekniske finesser. Handlingen, der er en mordgåde indflettet i en kærlighedshistorie, udspilles i Istanbul i løbet af ni vinterdage i 1591. Den foregår i et bogillustratormiljø i en tid, hvor bøger stadig blev skrevet i hånden af kalligrafer og illustreret af billedkunstnere.



Mo Yan - Hvidløgsballaderne

Bønderne i Paradis Amt har længe levet under fattige og svære kår. Regeringen har opfordret dem til at dyrke hvidløg, men overproduktion gør det umuligt at komme af med afgrøderne. Magtesløse må bønderne se deres høst rådne på marken under den brændende sol. Deres utilfredshed eksploderer til sidst i et voldsomt oprør, men i den nådesløse bølge af efterfølgende massearrestationer går ingen fri, hverken familier, venner og elskende.   Hvidløgsballaderne er en brutal og smuk roman om en gruppe bønders oprør mod det korrupte og diktatoriske kinesiske bureaukrati i 1980’ernes Kina. Med sin særegne stil skaber Mo Yan en verden fuld af overvældende dufte, smage og synsindtryk, hvor de mest grusomme handlinger skildres med samme ligefremhed som de elskendes kærtegn.  



J.M. Coetzee - Vanære

I betragtning af hans alder, tooghalvtreds og fraskilt, synes han selv, at han har løst problemet med sex ganske godt. Hver torsdag eftermiddag kører han ud til Green Point. Præcis klokken to trykker han på summerknappen ved indgangen til Windsor Mansions, nævner sit navn og træder ind. Ved døren til nr. 113 står Soraya og venter på ham. Sådan begynder historien om David Lurie. En desillusioneret litteraturprofessor i Capetown, der om aftenen kæmper med at komponere en kammeropera og ellers er tilfreds med 90 minutters kvindeligt selskab om ugen.  En dag er Soraya pludselig væk. For at udfylde tomrummet indleder David Lurie et forhold til en af sine studerende. Efter en anklage for sexchikane bliver han tvunget til at tage sin afsked og flytter ud til sin datter Lucy på hendes ensomt beliggende gård. Opholdet udvikler sig til et mareridt, da et brutalt overfald vender op og ned på alle hans forestillinger og truer med at ødelægge hans datter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar